


نشست هماندیشی معاونان فرهنگی دانشگاههای منطقه ۷ کشور با معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم و هیأت همراه در دانشگاه شیراز برگزار شد.
در این نشست که روز سهشنبه ۱۲بهمنماه در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز ترتیب یافت، دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت عتف، دکتر محمدعلی اسلامی، مدیرکل فرهنگی-اجتماعی وزارت عتف و دکتر محمدمهدی ذوالفقارزاده، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی، هیأت رئیسه دانشگاه شیراز و معاونان فرهنگی دانشجویی دانشگاههای منطقه ۷کشور درخصوص مسائل جاری حوزهی فرهنگی دانشگاه ها به گفتوگو و تبادلنظر پرداختند.
در ابتدای این نشست، دکتر مؤذنی سرپرست دانشگاه شیراز ضمن گرامیداشت ایامالله دهه فجر با یادآوری سخن امام خمینی(ره) مبنیبر اینکه اصلاح باید از فرهنگ آغاز شود؛ اظهار داشت: عرصهی فرهنگ از مهمترین عرصهها در نظام اسلامی مقدس اسلامی است و هدف اصلی و راهبردی انقلاب اسلامی یک هدف فرهنگی است و نقطه قوت این نظام نیز در عرصهی فرهنگ است؛ چراکه این نظام مبنیبر آیات قرآن و سرچشمه زلال وحی است.
او بااشاره به اهمیت و جایگاه حوزهی معاونت فرهنگی وزارت عتف و دانشگاهها؛ تأکید کرد: نباید پرداختن به دیگر حوزهها ما را از پرداختن به حوزههای فرهنگی غافل کند.
رئیس دانشگاه شیراز بااشاره به تقسیمبندی دانشگاهها و هدف نظام آموزش عالی برای رسیدن به دانشگاههای نسل سوم و چهارم یعنی دانشگاههای کارآفرین، ثروتآفرین و جامعهمحور بیان کرد: به نظر من یک دانشگاه نسل پنجمی نیز بهنام دانشگاهها انسانساز باید تعریف شود که رسالت آن دانشگاه درواقع خروجی آن دانشآموختگانی اخلاقمحور باشند.
حجهالاسلام والمسلمین نیکخو، مسؤول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه جریان انقلاب اسلامی در مؤلفههایی چون خدامحوری، استکبارستیزی، نفی وابستگی به استعمارگران پایهریزی شد؛ اظهار داشت: در این میان بارزترین مؤلفه و کلیدیترین جریان انقلاب اسلامی مسألهی خدامحوری و معنویت است و اساسا رمز موفقیت این انقلاب نیز در این یک مطلب است که با تمسک به ولایت الله به سمت نور حرکت کرد و از ظلمت نجات یافت.
وی بااشاره به عبارت «جنگ روایتها» ازسوی مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهای ایشان اظهار داشت: هماکنون گروههایی مختلفی سعی دارند یک روایت ناصحیحی از انقلاب و طاغوت ارائه دهند که ما طبق تکلیفی که مقام معظم رهبری بر عهدهمان گذاشتند باید یک تبیین صحیحی از جریان کفر و طاغوت داشته باشیم و هم یک تبیین صحیح از نظام جمهوری اسلامی و ارائهی قرائت صحیح از این دو مسأله بر عهدهی دانشگاهیان است و این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد.
دکتر علی حفیظی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه شیراز نیز ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست و یادآوری اینکه دبیرخانه ستادی دانشگاههای منطقه ۷ کشور در حوزهی فرهنگی برعهدهی دانشگاه شیراز بوده است؛ اظهار داشت: درخصوص موضوع ازسرگیری آموزش حضوری، توجه به موضوع فرهنگی اجتماعی دانشگاهها از اهمیت بسیارزیادی برخوردار است؛ اما متاسفانه نگاه موجود در دانشگاهها بیشتر به امر آموزش و پژوهش بوده است؛ درحالیکه مشکلات روانشناختی به تبع شرایط پیش آمده در دوران شیوع همه گیری کرونا بسیار فراوان و شایان توجه است و این موضوع باید در وزارتخانه و دانشگاهها مدنظر قرار گیرد.
گفتنیست، در این نشست با اتفاق رأی همهی معاونان فرهنگی منطقه ۷کشور، دبیرخانه ستادی دانشگاههای منطقه ۷، در حوزهی فرهنگی برعهدهی دانشگاه شیراز گذاشته شد.
حسنختام این برنامه نیز انعقاد تفاهمنامهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه شیراز بر حمایت از ایجاد بازارچه عرضه تولیدات دانشجویی با تاکید بر مشاغل کوچک و دانشجویی(طرح چرتکه) 4 بود.
این تفاهمنامه بین معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نمایندگی دکتر عبدالحسین کلانتری و دانشگاه شیراز به نمایندگی سرپرست دانشگاه، دکتر محمد موذنی منعقد شد. براساس این تفاهم نامه دانشگاه شیراز متعهد شده است نسبت به برگزاری رویداد در موعد مقرر (تا پایان اسفند ماه 1400) و با کیفیتی در خور آموزش عالی کشور اقدام نماید. وزارت عتف نیز تعهد داده است منابع مالی مورد نیاز دانشگاه بر اساس توافق طرفین و بر اساس اعتبارات پیشبینی شده تأمین نماید و نسبت به پیگیری تأمین هزینههای بر اساس درخواست دبیرخانه اجرایی اقدام کند و مکاتبات مورد تقاضای دانشگاه با سایر نهادهای دولتی، عمومی و خصوصی را انجام دهد.
همچنین در پایان این برنامه «مدرسه هنر و رسانه دانشگاه شیراز (ماهوت)» با حضور معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هیأت همراه افتتاح شد.
